Ga direct naar inhoud

Digitaal Erfgoed

NDE
15 december 2020

Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) realiseert in 2019 en 2020 een landelijk netwerk van ondersteuning voor vrijwilligers en betaalde krachten in het erfgoedveld. In Noord-Holland is de Stichting NMF uitvoerend partner van het netwerk. Centraal in het netwerk staat in iedere provincie de Digitaal Erfgoedcoach. Zij helpt de mensen in het veld met adviezen en praktische tips bij het werken volgens de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed.

Advies op maat
De digitaal erfgoedcoach ondersteunt medewerkers uit alle aan erfgoed rakende sectoren. Of je nu werkt in een archief, bij een historische kring, een bibliotheek, bij een museum, in de media of in de wetenschap: de coach staat voor je klaar, met advies op maat. Speciaal de behoeften van kleinere erfgoedinstellingen staan centraal. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting NMF.

NMF en Digitaal Erfgoed
NMF onderschrijft en steunt de missie en visie van het Netwerk Digtiaal Erfgoed om erfgoedinstellingen te ondersteunen bij het verbeteren van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van hun (digitaal) erfgoed.