Nationale Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen 2016
11 oktober 2016

Komend weekend zijn de Nationale Archeologiedagen!
Op 14, 15 en 16 oktober zijn er door het hele land verschillende activiteiten voor jong en oud, binnen en buiten, om te ontdekken wat de archeologie ons kan vertellen. 

Ook in Noord-Holland is er van alles te beleven:
ArcheoHotspot in Huis van Hilde
Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober is onze Pop-Up ArcheoHotspot open voor bezoekers.

Wat is een ArcheoHotspot? Hier leer je werken als een echte archeoloog; wat doe je eigenlijk met een vondst? Hoe kom je te weten wat het is en wat kun je er allemaal aan ontdekken? Neem de vondsten in je handen en probeer het zelf eens uit!

Ga zelf aan de slag met gruis in Haarlem
Uit de gracht van het middeleeuwse kasteel Huis ter Kleef is heel veel fijn gruis opgegraven. In dit gruis bevinden zich allerlei interessante resten, zoals botjes, schelpen en kleine voorwerpen. Denk aan knoopjes, dobbelsteentjes en spelden. Help mee met het uitzoeken van de honderden kilo’s gruis. Gewapend met een pincet en een vergrootglas kun je gelijk aan de slag.

Archeologie in Heiloo
Tijdens de Archeologiedagen kun je in Archeologisch Museum Baduhenna aan de slag als echte archeoloog. Op zaterdag kun je in het museum vuur maken met de vuurboog, graan malen met de maalsteen en scherven determineren. Natuurlijk kun je ook onze expositie bekijken of genieten van een interessante film!

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op: www.archeologiedagen.nl